KONGAMEK GJENNOM TIDENE

2022 EN NY GENERASJON TAR OVER

Det er mer verdt å se Kongamek fortsette som det er inn i fremtiden enn å selge – Paul Haglund snakker om valget om å ikke selge selskapet.

Noe forsinket på grunn av pandemien kom endelig dagen: dagen da Kongameks grunnlegger Paul Haglund valgte å la neste generasjon ta over.

Barndomsminner har en tendens til å feste seg og påvirke deg som voksen. Slik er det definitivt med Haglund-søsknene

Kongamek hadde bare eksistert ett år da Johanna ble født. Tre år senere ble lillebror Jonathan født. Og helt fra begynnelsen tuslet de rundt pappas skrivebord på jobben.

At søsknene skulle ta over har ikke alltid vært en selvfølge. Opp gjennom årene ble Paul Haglund oppsøkt av flere interessenter som ønsket å kjøpe selskapet.

– Hadde jeg solgt hadde jeg fått en helvetes masse penger, men det er verdt mer for meg å kunne se dette fortsette og å se Kongamek gå inn i fremtiden. Det føles fantastisk fint, sier han.

Ung, men erfaren

Både Jonathan og Johanna har gledet seg til å kunne ta over og sette sitt preg på bedriften. Og hvis noen har trodd at de har sittet og vridd tommeltotter og ventet på å kunne ta over, må du tro om igjen. Begge søsknene har jobbet i selskapet i ulike roller siden tenårene, først i sommerferien og senere som ordinært ansatt i ulike roller.

– Vi har begge tatt den lange veien innad i selskapet. Å ha kunnskap om de ulike prosessene i de ulike avdelingene gjør at vi kan effektivisere prosessene bedre enn om vi aldri hadde satt vår fot der, sier Jonathan.

I rollen som administrerende direktør fokuserer han på interne prosesser, produksjon, lager og logistikk for å forbedre effektiviteten. Johanna dedikerer tiden sin til forretningsutvikling, bærekraftspørsmål og forholdet til våre medarbeidere. En ansettelse hos Kongamek bør bety mer enn en lønnsslipp i slutten av måneden, det å være en del av gruppen og muligheten til personlig utvikling er også viktige faktorer.

Forsinket endring

Prosessen for eierskiftet startet allerede i 2019, men ble satt på vent da pandemien rammet oss. I følge Jonathan var dette faktisk noe positivt blant alle de negative tingene som pandemien førte med seg.

-Vi har hatt en lengre overgangsperiode enn vi regnet med og dette har gjort oss i stand til å vokse inn i våre nye roller på en god måte. Dette har vært positivt for både oss og selskapet. Sammen med alle våre medarbeidere står vi foran en spennende morgendag, og jeg ser frem til å ta nye steg innenfor vår virksomhet, sier den nye konsernsjefen.

Med generasjonsskiftet gjennomført nyter Paul Haglund nå en roligere tilværelse. Skulle «Kongamek-trangen» bli for sterk, kan han alltid ta turen innom barna sine på kontoret.